У Харківській області судитимуть колишніх військовослужбовців ТЦК

На Харківщині судитимуть розкрадачів газового конденсату

За процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону завершено досудове розслідування за фактом викрадення чужого майна, у великих розмірах, вчиненому організованою групою, в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 185 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію спецпрокуратури.

Слідством встановлено, що колишній стрілець-помічник гранатометника відділення охорони одного з РТЦК та СП Харківської області створив організовану групу, в якій взяв на себе роль організатора та керівника злочинного угруповання, до якої увійшли колишні військовослужбовці цього ж територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Протиправна діяльність їх полягала у викраденні нафтопродуктів, які перебувають у магістральних трубопроводах Харківської області. Користуючись можливістю вільно та безперешкодно пересуватися під час комендантської години фігуранти за допомогою спеціального обладнання вчиняли крадіжки.

Таким чином обвинувачені викрали газового конденсату, який належить Філії УПГГК АТ "Укргазвидобування", на загальну суму понад 400 000 грн.

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали  слідчі ГУНП в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області планують збудувати підземну школу вдвічі дорожче, ніж у Харкові

Наталинська сільська рада (Красноградський район) оголосила чергові торги щодо будівництва шкільного укриття. За рік вартість проєкту зросла вдвічі – до 127,7 мільйонів гривень.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “Prozorro”, інформує портал "Коментарі".

Укриття для ліцею в Наталиному розраховане на 400 осіб, у техзавданні є будівництво баскетбольного та спортивного майданчика, оновлення доріжок та тротуарів.

Для порівняння, перша підземна школа у Харкові може вмістити одночасно 450 учнів, а її вартість складала 58,8 млн грн, тобто у понад два рази дешевше укриття у Наталиному.

Читайте також: У Харкові планують цього року відновити понад 160 будинків



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться