У Харкові виявили масовий мор риби: що може бути у воді

На річці Уди зафіксовано факт задухи водних біоресурсів

11 червня 2024 при проведенні рибоохоронної роботи виявлено факт загибелі водних біоресурсів на річці Уди біля Жихорської дамби Харківського району Харківської області. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського рибоохоронного патруля.

При візуальному обстеженні річки Уди виявлено, що загибла риба зосереджена скупченнями вздовж берегової смуги та представлена такими видами: плітка, щука, окунь, сазан, короп, сом, плоскирка та інші види. Загальна кількість загиблих водних біоресурсів складає 511 особин, при цьому вода у річці сірого кольору з неприємним запахом, що може свідчити про наявність у ній хімічних речовин.

Управлінням проінформовано відповідні служби. Окрім того проведено попередній розрахунок збитків, завданих рибному господарству України внаслідок загибелі водних біоресурсів. Орієнтовна сума збитків склала 457 215 грн. Про результати лабораторних досліджень та встановлення причини загибелі водних біоресурсів буде проінформовано додатково.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У харківській поліції опинилися 80 людей: що сталося

Особовим складом ГУНП в Харківській області за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 80 осіб.

На блокпостах Харківської області з метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин правоохоронці спільно з військовослужбовцями перевіряють транспортні засоби.

Читайте також: На території міста Харкова діє заборона на купання у водних об’єктах

З метою недопущення нещасних випадків на прибережних ділянках у Харкові будуть встановлені відповідні інформаційні щити з написами "Купатися заборонено!".

Відповідне рішення напередодні ухвалила Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Де саме не можна купатися у Харкові – читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться