Ворог знову розганяє фейки про Харківщину

Росіяни маніпулюють даними про підрив мешканців Харківщини на мінах

Проросійські телеграм-канали повідомляють, що на Харківщині збільшилась кількість людей, які підриваються на мінах через нібито хаотичне мінування територій українськими військовими. Як повідомляють у Харківському антикорупційному центрі, це – дезінформація.

Такі повідомлення поширюють з посиланням на пропагандиста т. зв. “лнр” Андрія Марочка.

picture

Марочко регулярно публікує фейки

Раніше ХАЦ вже писав, що цей пропагандист був відомий поширенням фейків для російської пропаганди ще до повномасштабного вторгнення.

Згодом Марочко поширював фейк  про “чорних трансплантологів”. А у лютому ХАЦ спростовував заяви Марочко, що нібито в Україну приїхали іноземні кадрові військові під виглядом найманців.

У 2023 році він розповідав про “іноземних найманців під Куп’янськом”.

Крім того, на початку вторгнення рф активно почала  використовувати на території Харківської області установку дистанційного мінування, що порушує Протокол про заборону або обмеження застосування мін, мін-пасток та інших до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

Росіяни і далі продовжували дистанційне мінування.

24 червня у Липецькій громаді Харківської області легковий автомобіль наїхав на російську міну та підірвався, загинули двоє людей. За словами очільника ХОВА Олега Синєгубова, автівка наїхала на російську міну.

Після цього до трьох населених пунктів Липецької громади обмежили проїзд.

“У зв’язку з мінною небезпекою й постійними ворожими обстрілами, які загрожують здоров’ю і життю людей, із 25 червня 2024 року призупиняється проїзд до населених пунктів Борщова, Слобожанське та Липці”, – йдеться в повідомленні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Як зараз виглядає Екопарк у Харкові (ФОТО, ВІДЕО)

23 червня внаслідок обстрілу Харкова КАБами, зазнав руйнувань і харківський Екопарк. Через авіаційні удари лякаються і гинуть лані, які не потрапляють навіть під прямий обстріл. Про це повідомив засновник Екопарку Олександр Фельдман у своїх соцмережах, інформує портал "Коментарі".

Він повідомив, що майже два роки в Екопарку відновлювали все те, що було знищено в перші півроку повномасштабного вторгнення. Відбудували вже дуже багато, повернули додому частину тварин. Тепер знову доводиться евакуювати тварин. Як зараз виглядає Екопарк після обстрілу – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться