На Харківщині вдова військового обікрала родину його побратима

Жінці загрожує до восьми років позбавлення волі за крадіжку

Чугуївська окружна прокуратура передала до суду справу 41-річної жінки, яка звинувачується у крадіжці коштів з банківської картки військовослужбовця, зниклого безвісти під час бойових дій у Бахмутському районі. Жінка отримала доступ до телефону побратима свого чоловіка і переказала собі майже 50 тисяч гривень. Про це повідомили в Харківській прокуратурі. 

На початку січня 2023 року обвинувачена отримала від волонтерів особисті речі свого чоловіка та його побратима, які зникли безвісти під час виконання бойового завдання. Замість того, щоб передати речі родині побратима, жінка вирішила нажитися на чужому горі. Вона отримала доступ до мобільного телефону загиблого військового, увійшла в банківський додаток і переказала майже 50 тисяч гривень на свій рахунок.

0_Z-wJEsI-H-1IaN9telrccIi.jpg

Справу розглядатиме Чугуївський міський суд Харківської області. Жінці загрожує до восьми років позбавлення волі за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, та несанкціоноване втручання в роботу інформаційних систем.

“Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

Раніше “Коментарі” писали, що Ізюмська окружна прокуратура Харківської області повідомила про підозру молодій жінці, яка під час окупації співпрацювала з ворогом. За даними слідства, 21-річна мешканка села Підлиман обійняла посаду в окупаційній адміністрації та активно допомагала загарбникам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться