Колишня чиновниця з Харківщини очолила окупаційний центр зайнятості

Підозра у державній зраді: колишня посадовиця з Вовчанська переховується від слідства

Харківська обласна прокуратура висунула заочне обвинувачення 40-річній жінці, колишній начальниці відділу Вовчанської районної філії Харківського обласного центру зайнятості. Її підозрюють у державній зраді та колабораційній діяльності під час російської окупації міста. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі. 

За даними слідства, після захоплення Вовчанська російськими військами, жінка перейшла на бік ворога та очолила так званий "Волчанский районный филиал Харьковского областного центра занятости". Використовуючи свій досвід та знання, вона активно займалася організацією роботи окупаційної установи, проводила консультації, готувала звітність та навчала підлеглих російському законодавству.

GD1UWWOq1f15oYs-WFrcpuvdx.jpg

Крім того, підозрювана займалася питаннями соціального захисту населення на окупованій території, контролювала надходження коштів на випадок безробіття та вела бази даних з особистою інформацією місцевих мешканців.

Наразі жінка переховується від правосуддя, і прокуратура розглядає можливість оголошення її у розшук. 

“Наразі підозрювана переховується від слідства, вирішується питання щодо оголошення її у розшук. Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області”, - йдеться в повідомленні.

Раніше “Коментарі” писали, що Ізюмська окружна прокуратура Харківської області повідомила про підозру молодій жінці, яка під час окупації співпрацювала з ворогом. За даними слідства, 21-річна мешканка села Підлиман обійняла посаду в окупаційній адміністрації та активно допомагала загарбникам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться