Агент Кремля в рясі зливав дані про ЗСУ на Харківщині

Священник УПЦ (МП) та співробітник "Укрзалізниці" викриті у шпигунстві на користь Росії

Харківська обласна прокуратура викрила та повідомила про підозру двом особам, які займалися шпигунською діяльністю на користь російських спецслужб. 

За даними слідства, настоятель одного з харківських храмів УПЦ (МП), який є громадянином Росії, отримав завдання від російських спецслужб збирати дані про переміщення військової техніки та особового складу ЗСУ залізницею по території Харківської області. Для цього він залучив свого знайомого, співробітника "Укрзалізниці", який мав доступ до конфіденційних даних про маршрути та час переміщення військових потягів.

-iWRx72pr6eJnTrpn4Jb_tGuW.jpg

Отриману інформацію зрадники передавали російському куратору, використовуючи для цього позначки на Google Maps. Ці дані ворог планував використати для завдання прицільних ударів по українських військових.

Підозрювані вживали заходів конспірації, використовуючи шифр та регулярно видаляючи листування. Проте, завдяки злагодженим діям правоохоронців та керівництва "Укрзалізниці", їх вдалося викрити. Під час обшуків вилучено мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

Наразі обом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває, і правоохоронці встановлюють усі обставини справи та можливих спільників зрадників.

Раніше “Коментарі” писали, що Ізюмська окружна прокуратура Харківської області повідомила про підозру молодій жінці, яка під час окупації співпрацювала з ворогом. За даними слідства, 21-річна мешканка села Підлиман обійняла посаду в окупаційній адміністрації та активно допомагала загарбникам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться