Допомагав окупантам на Харківщині: що загрожує місцевому мешканцю

Підозрюваний добровільно влаштувався на роботу до окупаційної адміністрації

На Харківщині судитимуть колаборанта - мешканець Куп'янська займався благоустроєм і виконував ремонтні роботи в будівлі, де розміщувалася окупаційна адміністрація. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У прокуратурі повідомили, що мешканцю Куп'янська повідомлено про підозру 48-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України). 

Дізнання встановило, що під час окупації м. Куп’янськ, у липні 2022 року, підозрюваний добровільно влаштувався на роботу до окупаційної адміністрації. До повномасштабного вторгнення рф в Україну чоловік працював електромеханіком на місцевому підприємстві, яке займається обслуговуванням ліфтів. 

Нова “посада” колаборанта називалась “и. о. слесаря-ремонтника группы тылового обеспечения Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области”. Фактично чоловік виконував ремонтні роботи та займався облаштуванням благоустрою території, прилеглої до будівлі псевдоадміністрації. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області оголосили про підозру колишній поліцейській. 

У прокуратурі пояснили, що її підозрюють у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). За даними слідства, влітку 2022 року підозрювана, перебуваючи в захопленому російськими військовими м. Купʼянськ, перейшла на бік ворога. На той момент вона обіймала українську посаду, а саме була інспекторкою з ювенальної превенції сектору превенції Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області.

Чим займалася експоліцейська під час окупації міста, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться