Рятувальникам вдалося локалізувати пожежу на Харківщині (ФОТО)

Харківщина: лісова пожежа у Балаклійському лісництві локалізована

О 13:50 14 серпня лісову пожежу у Балаклійському лісництві поблизу м. Балаклія вдалось локалізувати на площі 43 га. Верхової пожежі не допущено. Постраждалих немає. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Наразі вживаються заходи щодо остаточної ліквідації вогню на окремих ділянках. Працюють 59 рятувальників, 16 автоцистерн, у тому числі водовоз ємністю 12 м куб., а також піротехнічний, медичний розрахунки ДСНС та 4 одиниці техніки лісівників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині площа пожежі зросла ще на десять гектарів

Станом на 09:00 14 серпня тривають роботи з ліквідації лісової пожежі у Балаклійському лісництві поблизу м. Балаклія, яка триває дві доби. Вогнем охоплено вже 40 га сухої хвойної підстилки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Читайте також: Страшна пожежа охопила Харківщину: горять гектари лісу (ФОТО)

Пожежа у лісовому масиві поблизу м. Балаклія Ізюмського району виникла напередодні. Про сильне задимлення у громаді повідомлялося ще 12 серпня о 18 годині, через що було перекрито рух транспорту на дорозі, що веде до с. Борщівка. За даними обласного главку ДСНС, станом на 16:00 13 серпня горіло 30 га лісу.

"Ворог не відмовився від загарбницьких планів" – Олег Синєгубов

"Загалом змін у військовій ситуації на Харківщині наразі не спостерігаємо. Однак ми повністю розуміємо, що ворог не відмовився від своїх загарбницьких планів. Попри операцію українських військових у Курській області, окупанти не полишають "хворобливих ідей" щодо просування вглиб території Харківщини", – сказав Олег Синєгубов.

Він зазначив, що певне переміщення ворожих військ з Харківщини у напрямку Курської області спостерігається, але це переважно резерви.

"Фіксуємо значну кількість лісових пожеж, зокрема у Балаклійському лісництві — ворог навмисно знищує лісові насадження", – зазначив очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться