У Харкові масово горять військові автівки: знайшли, хто це робив (ФОТО)

Підпалював військові автівки: у Харкові поліцейські затримали зловмисника

Чоловік заздалегідь підшуковував автомобілі, які за зовнішніми ознаками можуть належати військовим, з метою їх подальшого підпалу. За одну ніч він встиг спалити три військових позашляховики на території Салтівського району. Всього на рахунку палія шість пошкоджених автівок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники викрили 22-річного місцевого мешканця. Встановлено, що за підпал кожної автівки він мав отримати 40 тисяч гривень. У ході проведення слідчих дій встановлено його причетність до ще трьох підпалів в Індустріальному районі Харкова.

Палія затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, перевіряється його причетність до співпраці зі спецслужбами рф.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк до 10 років.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Поліцейські перевіряють затриманого на причетність до вчинення диверсійних заходів на користь країни-агресора та встановлення ймовірних спільників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові затримано підпалювачів авто військового ЗСУ

У Харкові затримано двох чоловіків, які за завданням російської спецслужби підпалили автомобіль військовослужбовця ЗСУ. Зловмисники отримали завдання через месенджер Telegram та підпалили автівку Jeep Grand Cherokee в ніч на 1 серпня. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.  

30-річний та 47-річний харків'яни наприкінці липня встановили контакт зі співробітником російської спецслужби через Telegram. Вони отримали завдання підпалити автомобіль військовослужбовця ЗСУ та 1 серпня близько 2 години ночі підпалили автівку Jeep Grand Cherokee на проспекті Байрона у Харкові. Після цього чоловіки втекли з місця події, але були оперативно ідентифіковані та затримані правоохоронцями.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться