Ворог розганяє фейк про туберкульоз серед військових на Харківщині

Пропагандисти дискредитують військових прикордонників

Ворожі TG-канали публікують повідомлення про те, що у 15-му мобільному прикордонному загоні "Сталевий Кордон" та прикордонній комендатурі швидкого реагування "Шквал" ДПС України, які воюють на Харківщині, поширюється туберкульоз через колишніх вʼязнів, які служать в Силах оборони. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації РНБО України, інформує портал "Коментарі".

Верифікувавши інформацію в ДПС України, Центр повідомляє, що поширювана рашистами новина – черговий фейк, мета якого відволікти увагу та дестабілізувати ситуацію в лавах українських захисників.

"Станом на сьогодні підрозділи Державної прикордонної служби України комплектуються бійцями, які проходять службу за контрактом, або по мобілізації. У прикордонному відомстві немає осіб, які отримали умовно-дострокове звільнення для безпосередньої участі в обороні країни.

До того ж випадків зараження військових туберкульозом, про що намагається розігнати інформацію роспропаганда, в цих підрозділах не зафіксовано", – зазначають у ЦПД.

picture

ФОТО: Повідомлення
російських пропагандистів, скріншот

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові масово горять військові автівки: знайшли, хто це робив (ФОТО)

Чоловік заздалегідь підшуковував автомобілі, які за зовнішніми ознаками можуть належати військовим, з метою їх подальшого підпалу. За одну ніч він встиг спалити три військових позашляховики на території Салтівського району. Всього на рахунку палія шість пошкоджених автівок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники викрили 22-річного місцевого мешканця. Встановлено, що за підпал кожної автівки він мав отримати 40 тисяч гривень. У ході проведення слідчих дій встановлено його причетність до ще трьох підпалів в Індустріальному районі Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться