Обстріл 23 січня: як Харків оговтується після масованої ракетної атаки

Комунальники за тиждень ліквідували наслідки обстрілів у Харкові

Бригади комплексу "Харківводовідведення" відновили зруйновану вибухом ділянку каналізаційного колектору в Київському районі. Як повідомив заступник директора з виробництва комплексу Ігор Плотніков, ремонтники замінили 14 м пошкодженої ділянки зовнішнього трубопроводу.

"Всі роботи провели за один день. Фахівці капітально відремонтували зруйнований оглядовий колодязь з оновленням обладнання, люка та плит перекриття. Вони також відновили систему водовідведення. Без послуг тимчасово залишається один будинок, який постраждав набільше", - розповів Ігор Плотніков.

Крім того, комунальні служби міста Харкова закрили майже всі вікна в житлових будинках, які були вибиті під час ракетної атаки 23 січня.

Як повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства, працівники КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство", КП "Харківспецбуд" і КП "Харківжитлобуд" повністю закрили пошкоджені віконні контури в Холодногірському та Салтівському районах. Роботи завершуються в Київському районі.

Загалом 23 січня через ворожі обстріли в 182 житлових будинках було вибито майже 4 тис. квартирних вікон, ще понад 1,4 тис. - в місцях загального користування. Крім того, в 63 приватних будинках було пошкоджено 450 вікон.

КП "Харківблагоустрій" закінчує прибирати скло, вибиті віконні рами та інші великогабаритні відходи. Роботи тривають.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові про небезпеку оповіщатимуть по-іншому: подробиці

Депутати Харківської міської ради підтримали ініціативу мера Терехова і ухвалили рішення про створення диференційованої системи оповіщення про повітряну тривогу. Про це Ігор Терехов повідомив у своєму телеграм-каналі, інформують "Коментарі. Харків".

"Тож вже з цього року сирена вмикатиметься тільки у випадку небезпеки безпосередньо для міста, а не для всієї області. Це не лише полегшить роботу всім службам, а й дозволить набагато ефективніше працювати нашому бізнесу", – зазначив міський голова. Проєкт буде втілений в рамках створення єдиного муніципального ситуаційного центру, технічне оснащення якого профінансують міжнародні партнери.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться