У Харкові про небезпеку оповіщатимуть по-іншому: подробиці

У Харкові буде диференційована система оповіщення про повітряну тривогу

Сьогодні депутати Харківської міської ради підтримали ініціативу мера Терехова і ухвалили рішення про створення диференційованої системи оповіщення про повітряну тривогу. Про це Ігор Терехов повідомив у своєму телеграм-каналі, інформують "Коментарі. Харків".

"Тож вже з цього року сирена вмикатиметься тільки у випадку небезпеки безпосередньо для міста, а не для всієї області. Це не лише полегшить роботу всім службам, а й дозволить набагато ефективніше працювати нашому бізнесу", – зазначив міський голова.

Проєкт буде втілений в рамках створення єдиного муніципального ситуаційного центру, технічне оснащення якого профінансують наші міжнародні партнери.

Крім того, у місті створили Департамент надзвичайних ситуацій.

Департамент оповіщатиме й інформуватиме органи управління, сили цивільного захисту, керівний склад і населення про виникнення чи загрозу надзвичайної ситуації воєнного, природного, техногенного та соціального характеру.

Його працівники цілодобово забезпечуватимуть системи збирання, оброблення, узагальнення та аналізу інформації про надзвичайні ситуації на території міста. Зокрема, вони виїжджатимуть на місця виникнення таких ситуацій з залученням аварійних бригад комунальних підприємств для оперативного усунення наслідків і взаємодії з підрозділами Національної поліції, Центру екстреної медичної допомоги та іншими службами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’яни більше не зможуть онлайн моніторити курсування громадського транспорту

З метою безперебійного функціонування об’єктів критичної інфраструктури міського електротранспорту в умовах воєнного стану та запобіганню виникнення надзвичайних ситуацій в регіоні, КП "Харківський метрополітен" припиняє транслювання відомостей про розміщення та пересування міського транспорту в мережі Інтернет. Що це означає – читайте за посиланням.

Що буде з вишами у Харкові: мер звернувся до МОН

Харківський міський голова Ігор Терехов взяв участь у засіданні Спілки ректорів Харківської області за участю заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького. Тема засідання була присвячена обговоренню планів МОН України щодо приєднання Української інженерно-педагогічної академії та ХНПУ імені Г. С. Сковороди до Харківського національного університету імені Каразіна, а також Харківського національного автомобільно-дорожнього університету до ще одного з вишів.

Мер Харкова висловив свою думку стосовно цього та звернувся до міністерства – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться