На Харківщині нагадали, яку смертельну небезпеку може приховувати сніг

У Харківській області сніг може бути особливо небезпечним – спеціалісти розповіли чому

Після деокупації Харківської області та бойових дій, які на Харківщині тривають й досі, регіон засмічений вибухонебезпечними предметами чи не найбільше за усі інші області. Небезпеку для місцевого населення становить ще й снігова погода, коли під білим покровом міни та інші ВНП побачити майже неможливо.

У Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування показали, як можуть виглядати міни та інші небезпечні предмети війни у населених пунктах, лісах, полях та не асфальтованих  дорогах, по яких не варто пересуватися пішки чи автомобілем.

Сапери попереджають – будьте уважними та обережними, пересуваючись у засніжених місцях! При виявленні предметів, схожих на вибухонебезпечні – не чіпайте, не переміщуйте, повідомляйте про виявлення таких знахідок за номером 101.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

16 лютого сталась надзвичайна подія поблизу с. Довгеньке Ізюмського району Харківщини. У полі стався підрив вибухонебезпечного предмету (попередньо протипіхотної міни типу ОЗМ). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Двоє чоловіків 25 та 50 років, на жаль, загинули. Ще один 30-річний чоловік госпіталізований, отримав уламкове поранення.

"Шановні громадяни, вкотре звертаємось до вас з проханням суворо дотримуватись заходів мінної безпеки. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією.

У разі виявлення підозрілого предмета в жодному разі не чіпайте його та повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112"", – звернулися рятувальники до мешканців області.

Читайте також: Що у Харкові буде з боргами за комунальні послуги – коментар мера

У Харкові не будуть відключати комунальні послуги тим, хто заборгував за їх оплату. Про це Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив в ефірі національного телемарафону, інформує портал "Коментарі".

Проте він зазначив, що борг все ж таки зберігатиметься, але відключати від послуг харків’ян не будуть. "Триває війна, і ми чудово розуміємо, що в багатьох сьогодні скрутне фінансове становище. Деякі люди не в змозі зараз оплачувати комунальні послуги", - наголосив мер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться