Мінування у два ряди виявили на Харківщині: на місці раніше загинули люди

Фахівці вибухотехнічної служби виявили мінне поле на території Харківської області

16 лютого на полі між селами Довгеньке та Сулигівка Ізюмського району троє чоловіків підірвалися на вибуховому предметі. Двоє з них загинули, третього доставили в лікарню.

За висновком фахівців-вибухотехніків, чоловіки травмувалися внаслідок вибуху протипіхотної осколкової вистрибуючої міни кругового ураження ОЗМ-72. Це одна з найсмертоносніших мін. Її ще називають "відьма" або "жаба". При спрацьовуванні міна "вистрибує" на висоту 90-110 см і вибухає. Під час вибуху навкруги з ревучим звуком розлітаються осколки сталевих елементів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Поліцейські під час огляду виявили ще дві міни ОЗМ-72 на дротових розтяжках, які були знешкоджені на місці.

Поруч з місцем підриву людей вибухотехніки виявили дворядне протитанкове мінне поле з мінами ТМ-62М та підривачем МВП-62. Робота з розмінування триває.

Поліція закликає бути максимально обережними та не наближатися до незнайомих предметів.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Затримання людей у Харкові: що відомо

До поліцейських Харківщини упродовж доби надійшло 977 повідомлень від громадян про правопорушення та події. Особовим складом ГУНП в Харківській області за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 3 осіб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Деяких людей затримували і у метро – читайте деталі за посиланням.

Читайте також: Ухилянти з Харківщини можуть бути покусані вовками (ВІДЕО)

Держприкордонслужба України повідомила про диких тварин на одній з ділянок кордону нашої держави, інформує портал "Коментарі".

"Біля кордону з Молдовою, на Одещині,  прикордонники за допомогою технічних засобів зафіксували рух вовків. Зазвичай хижаки пересуваються не поодинці, а зграями. Закликаємо уникати незаконних мандрівок і не наражатися на небезпеку", – наголосили прикордонники.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться