У Харкові ще більше руйнується обстріляна історична будівля (ФОТО)

Комунальники ліквідують наслідки обстрілів та руйнування через погодні умови

Працівники КП "Харківспецбуд" усувають аварійність конструктивів пошкоджених будівель у Шевченківському районі, серед яких – пам’ятка архітектури. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

У результаті ворожого обстрілу, який стався на початку березня майже два роки тому, на цих будівлях була повністю знищена покрівля – понад 3 тис. кв. м, а також тримальні конструкції. Одразу після ракетної атаки комунальники оглянули пошкоджені будівлі, закрили вибиті віконні контури тощо. Зараз триває демонтаж бетонних конструкцій. Завершити роботи планують вже сьогодні. 

"Руйнування настільки серйозні, що навіть не було можливості встановити тимчасові перекриття, аби законсервувати дах. За цей час через несприятливі погодні умови почався процес руйнування конструкцій будівлі. Зараз ми усуваємо аварійність, щоб не було жодної загрози, зокрема, і для пішоходів",- розповів директор КП "Харківспецбуд" Богдан Долина.

Читайте також: Що у Харкові буде з боргами за комунальні послуги – коментар мера

У Харкові не будуть відключати комунальні послуги тим, хто заборгував за їх оплату. Про це Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив в ефірі національного телемарафону, інформує портал "Коментарі".

Проте він зазначив, що борг все ж таки зберігатиметься, але відключати від послуг харків’ян не будуть. "Триває війна, і ми чудово розуміємо, що в багатьох сьогодні скрутне фінансове становище. Деякі люди не в змозі зараз оплачувати комунальні послуги", - наголосив мер.

Ухилянти з Харківщини можуть бути покусані вовками (ВІДЕО)

Держприкордонслужба України повідомила про диких тварин на одній з ділянок кордону нашої держави, інформує портал "Коментарі".

"Біля кордону з Молдовою, на Одещині,  прикордонники за допомогою технічних засобів зафіксували рух вовків. Зазвичай хижаки пересуваються не поодинці, а зграями. Закликаємо уникати незаконних мандрівок і не наражатися на небезпеку", – наголосили прикордонники.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться