Дітей з Куп’янська хочуть відправити на Одещину

Дітей хочуть відправити на ментальну реабілітацію

Міжнародні партнери посилюватимуть допомогу жителям прифронтових та деокупованих територій Харківщини. Про це йшлося під час зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова з представниками австрійської організації VOLKSHILFE та БО "Міжнародний благодійний фонд "SIRIUS", інформує портал "Коментарі".

Благодійники з перших місяців повномасштабного вторгнення допомагають жителям Харківщини. Нині посилюють допомогу мешканцям прифронтових та деокупованих територій. Системно надають продукти харчування, гігієнічні набори, а також балони з побутовим газом понад 30 тисячам родин.

"Допомога жителям деокупованих та постраждалих територій Харківщини – наш пріоритет. Організації працюють над збільшенням донорської фінансової підтримки в поточному році. Це дасть змогу охопити більшу кількість постраждалих родин та надалі підтримувати їх. Продовжуємо працювати на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва", - зазначив Євген Іванов. 

Крім того, міжнародні партнери працюють над проектом з психосоціальної реабілітації дітей із найбільш потерпаючої від дій російських окупантів тергромади – Куп’янської.

"Наразі проводимо перемовини із керівництвом Одеської ОВА щодо визначення безпечного місця в їхньому регіоні, куди можна було б перемістити 220 дітей Куп’янська на оздоровлення та ментальну реабілітацію. Водночас визначаємо перелік послуг, які надаватимуться дітям. Серед них психосоціальна допомога, pet-терапія, навчання", - зазначив президент Міжнародного БФ "SIRIUS" Олександр Жиленков.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У середмісті Харкова залишили ще одне "попередження" до влади (ФОТО)

Активісти продовжують своєрідно нагадувати міській та обласній владі про необхідність демонтажу усіх згадок про країну-агресора, радянський союз та країн, що підтримали військову агресію проти України.

Чергові фото з розмальованою такою алеєю опублікували в організації "Деколонізація. Україна" Подробиці – за посиланням.

Читайте також: Харків’янин не прибув до ТЦК та написав відмову від призову: що було далі

Прокурори довели, що у липні 2023 року чоловік отримав повістку для прибуття до Київського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки м. Харкова. Надалі він пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби, та отримав повістку для відправлення до військової частини.

Проте харківʼянин не прибув до Київського районного ТЦК та СП і надав письмову заяву про відмову від призову на військову службу у звʼязку із мобілізацією.  Що було далі – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться