Стало відомо, з яких громад Харківщини оголосять примусову евакуацію

Через посилення обстрілів та близькості до лінії фронту буде ухвалено рішення про примусову евакуацію дітей з деяких громад Харківщини

Найближчим часом на Раді оборони області порушать питання щодо примусової евакуації родин із дітьми з 18 сіл Великобурлуцької та Вільхуватської громад. Зараз там проживають родини зі 161 дитиною. Щоденно вони ризикують життями, адже росіяни використовують увесь арсенал зброї: артилерію, БПЛА, міномети, авіацію. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Він зазначив, що у 57 населених пунктах Великобурлуцької, Вільхуватської, Кіндрашівської, Курилівських громадах проживають 1082 дитини. Тут планують запровадити обов'язкову евакуацію. Маємо листи від Куп'янської РВА.

"Ми допомагаємо евакуюватися. Залучені майже 20 волонтерських організацій обласного координаційного центру.

28329 осіб за весь час переїхали в безпечніші умови, з них 869 дітей. А конкретно з початку цього року – півтори тисячі людей, з них 140 дітей. ОВА, волонтери, міжнародні організації надають допомогу, супровід, житло на перший час й не тільки", – підкреслив начальник ХОВА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Куп’янському напрямку продовжуються м’ясні штурми

Російська армія накопичила на Куп’янсько-Лиманському напрямку приблизно 80 тисяч військових та продовжує штурмувати позиції Сил оборони. Про це в етері "Суспільне. Спротив" розповів начальник пресслужби бригади "Сталевий кордон" Іван Шевцов, інформує портал "Коментарі". Військовий зазначив, що окупанти не змінюють свою тактику на цих напрямках.

Як росіяни використовують свої підрозділи та як кидають їх на вірну смерть – читайте за посиланням.

Читайте також: Громада на Харківщині передала домашню їжу для бійців ЗСУ (ФОТО)

Мешканці села Гусарівка Балаклійської громади згуртувалися, щоб дати відчути нашим захисникам та захисницям тепло та підтримку з дому. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Балаклійської МВА.

Що передали мешканці громади військовим – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться