«Воїни світла» залишаються на Харківщині всю війну та наражаються на небезпеку

Енергетики не виїжджали з Харківщини, тому що відновлюють електромережі, які щодня страждають від обстрілів

Фахівці "Харківобленерго" та їхні колеги по всій країні протягом останніх двох років неодноразово ризикували своїм життям, щоб відновити пошкодження, спричинені російськими ракетними ударами та атаками безпілотників. Про це в інтерв'ю журналістам ірландської щотижневої газети The Irish Times розповів начальник Чугуївського району електричних мереж Андрій Семенов, інформує портал "Коментарі".

"Майже всі енергетики Харківської області залишилися тут після повномасштабного вторгнення Росії і відремонтували величезну кількість ліній і підстанцій, які були пошкоджені внаслідок військових дій... І часто досі під час ремонту потрапляють під обстріли", – зазначив Андрій Семенов.

Він також підкреслив, що перевіряти пошкодження після обстрілів чи вибухів енергетики виїжджають разом із саперами:

"Тоді наші фахівці можуть приступати до роботи. Зараз це повсякденна практика, коли вони (сапери та енергетики - ред.) співпрацюють, адже тут стільки мін та іншої вибухівки, що по-іншому неможливо".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області працюватиме пілотний проєкт

Мешканці Запорізької, Миколаївської, Харківської, Херсонської, Чернігівської, Сумської та Донецької областей зможуть замовити й отримати медикаменти через Укрпошту. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський, інформує портал "Коментарі". Подробиці – за посиланням.

Читайте також: Побачити Харків та… закохатися: що варто обов’язково відвідати у місті

До початку повномасштабного вторгнення Харків був містом студентів, молоді, наукової еліти та просто одним з найкрасивіших міст України (хоча харків’яни впевнені, що найкрасивішим). Багато хто скаже, що Харків – це місто лавочок, урн і піци з "Буфету" та буде повністю правий.

У Харкові точно не десять місць, де можна провести час туристу, який жодного разу не був у нашому місті, проте це пам’ятки, які має побачити кожний, хто його відвідав. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться