У Харківській області готуються приймати більше людей: деталі

На Харківщині планують розширити кількість закладів для проживання ВПО

Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при ХОВА відбулося 8 березня під головуванням заступника начальника ХОВА Євгена Іванова, інформує портал "Коментарі".

"Одним з найактуальніших питань ВПО є забезпечення житлом, створення комфортних умов у місцях компактного проживання. Адже наразі посилюються евакуаційні заходи, розширено список населених пунктів з проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб родин з дітьми. Маємо бути готові приймати більше людей", – сказав Євген Іванов.

В. о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура зауважила, що наразі планують доповнити заклади, які зможуть використовувати як місця компактного проживання.

"У Харківській області визначено 54 місця тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Наразі на обліку маємо 529 тисяч ВПО, більшість з них – це жителі нашої області. Зокрема, 338 багатодітних сімей, майже 133 тисячі пенсіонерів, 25,5 тисячі осіб з інвалідністю та понад 97 тисяч дітей", – підкреслила Тетяна Печура.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

В Харківській області опалювальний сезон на завершальному етапі – Олег Синєгубов

В етері національного телемарафону "Єдині новини" начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов поділився планами, що робитиметься на Харківщині.

"Опалювальний сезон на завершальному етапі. Уже зараз розпочинаємо планування наступного, з огляду на технічні можливості, фінансування та безпекову ситуацію. Продовжуватимемо відновлювати житлову інфраструктуру та комунікації", – додав він.

Подробиці, що робиться в області, – за посиланням.

Читайте також: Через потужні обстріли у Харківській області прийнято рішення примусово евакуюватиродини з дітьми

У Харківській області ухвалили рішення про примусову та обов’язкову евакуацію з деяких населених пунктів на Куп’янському напрямку. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Рада оборони Харківської області підтримала проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з 18 населених пунктів Великобурлуцької та Вільхуватської територіальних громад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться