У Харківській області закликають виїжджати: подробиці

Більшість людей не хочуть покидати межі області

Російська армія щодня завдає близько 10 авіаударів по прифронтових і прикордонних населених пунктах, зокрема продовжують тероризувати Куп’янськ та Вовчанськ. Про це в етері національного телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

"У зв'язку з масовими обстрілами населених пунктів на Куп'янському напрямку, ведемо щоденну роз'яснювальну роботу з місцевим населенням щодо виїзду в безпечніші місця", - зазначив голова ХОВА.

Минулого тижня Рада оборони області ухвалила рішення про примусову та обов'язкову евакуацію дітей з батьками з кількох громад.

За добу евакуйовано 8 дітей з родинами. На сьогодні загалом евакуйовано із двох громад 50 дітей з родинами: Вільхуватської – 19; Великобурлуцькій – 31. Переважна більшість евакуйованих не покидають межі області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

У Харківській області готуються приймати більше людей: деталі

Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при ХОВА відбулося 8 березня під головуванням заступника начальника ХОВА Євгена Іванова, інформує портал "Коментарі".

"Одним з найактуальніших питань ВПО є забезпечення житлом, створення комфортних умов у місцях компактного проживання. Адже наразі посилюються евакуаційні заходи, розширено список населених пунктів з проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб родин з дітьми. Маємо бути готові приймати більше людей", – сказав Євген Іванов.

В. о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура зауважила, що наразі планують доповнити заклади, які зможуть використовувати як місця компактного проживання. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться