У Харківській області будуть розкидати приманки у лісах

На Харківщині посилюватимуть протиепізоотичні заходи

В 2023 році в регіоні зафіксовано 117 спалахів сказу тварин. Майже 70% виявлено на деокупованих територіях або в зонах, де велися активні бойові дії. Зокрема в Ізюмському та Чугуївському районах області. Така ситуація пов’язана з неможливістю проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин і контроль їхньої популяції в попередньому 2022 році. Про це йшлося під час Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській обласній військовій адміністрації, інформують "Коментарі. Харків".

"Минулоріч лісничі господарства Красноградського, Лозівського, а також частин Харківського і Богодухівського районів здійснили пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин. Розкладено більш як 287 тисяч доз вакцини. Цьогоріч маємо провести 2 пероральні вакцинації – навесні та восени. Це має знизити ризик розповсюдження сказу серед диких тварин, а тим більше передачу інфекції свійським", - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

Крім того, на початку 2024 року в Валківській громаді виявили об’єкт з 47 тушами свиней. Причина смерті – африканська чума. Осередок було локалізовано та ліквідовано профільними підрозділами Держпродспоживслужби.

"Нині ситуація повністю контрольована. Аби уникнути подальшого спалаху хвороби на території тваринницьких комплексів та приватних господарств Харківщини, заходи з контролю та вакцинації свійських тварин будуть посилюватися", - додав Євген Іванов.

Водночас, в регіоні проводилися заходи з вакцинації свійських та домашніх тварин від сказу. В 2023 році фахівці державних установ ветеринарної медицини, які підпорядковані Держпродспоживслужбі в Харківській області вакцинували більш ніж 103 тисячі собак, понад 77 тисяч котів, 22 тисячі голів великої рогатої худоби.

"Закликаємо жителів Харківщини проводити планове, щорічне щеплення свійських та домашніх тварин особливо в сільській місцевості. Це знижує ризики розповсюдження хвороб та зараження сказом", - наголосив начальник відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Євген Тіняєв.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові встановили нові світлофори (адреса)

На нерегульованому перехресті встановили світлофорний комплекс. Раніше на цьому місці часто траплялися ДТП. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Роботи були проведені за дорученням керівництва міста Харкова для забезпечення безпеки дорожнього руху на цій ділянці. Де саме – читайте за посиланням.

У Харкові вже збили один з делінеаторів біля Сумського ринку (ФОТО)

В одному з харківських телеграм-каналів опублікували фото, на якому видно, що один зі встановлених делінеаторів на Сумському ринку вже збили. Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що паркування авто поблизу Сумського ринку перешкоджає руху трамваїв, кожного дня є дві-три затримки, розповів Суспільне Харків директор департаменту будівництва та дорожнього господарства Харківської міськради Дмитро Липовий.

Очільника однієї з громад Харківщини нагородили "За заслуги перед Українським народом"

У Києві Грамотою Верховної Ради України "За заслуги перед Українським народом" нагородили Первомайського міського голову Миколу Бакшеєва. Про це очільник Первомайської громади повідомив у своєму телеграм-каналі. Грамоту та нагрудний знак до неї  вручив особисто Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться