У Харкові за рік близько 1,2 тис. тваринам знайшли родини: подробиці

У Харкові безпритульним тваринам знаходять господарів, а також ремонтують спеціалізовані майданчики

У міському притулку для бездомних тварин розповіли про головні аспекти діяльності у 2023 році. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У 2023 році притулок знайшов сім'ї для близько 1,2 тис. котів та собак. Крім того, понад 700 безпритульних тварин були передані опікунам.

У КП “Центр поводження з тваринами” наголосили, що за рік фахівці підприємства стерилізували понад 1,3 тис. безпритульних котів та собак, а також безкоштовно або за пільговою ціною провели такі операції понад 700 домашнім тваринам, господарями яких є малозабезпечені харків’яни.

Крім того, у Харкові у 2023 році відремонтували 48 майданчиків для вигулу та дресирування собак і встановили два нові. Також у 2023 році комунальне підприємство розглянуло понад 150 звернень щодо порушення Правил утримання домашніх тварин, склало на порушників 46 адмінпротоколів та зареєструвало в Єдиній міській базі понад 1,2 тис. тварин.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у 2023 році в регіоні зафіксовано 117 спалахів сказу тварин. Майже 70% виявлено на деокупованих територіях або в зонах, де велися активні бойові дії. Зокрема в Ізюмському та Чугуївському районах області. Така ситуація пов’язана з неможливістю проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин і контроль їхньої популяції в попередньому 2022 році. 

"Того року лісничі господарства Красноградського, Лозівського, а також частин Харківського і Богодухівського районів здійснили пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин. Розкладено більш як 287 тисяч доз вакцини. Цьогоріч маємо провести 2 пероральні вакцинації – навесні та восени. Це має знизити ризик розповсюдження сказу серед диких тварин, а тим більше передачу інфекції свійським", - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться