На Харківщині люди відмовляються від обов'язкової евакуації: у чому причина

Понад 7 тисяч цивільних відмовилися від обов’язкової евакуації з Куп’янської громади

У Купʼянській громаді, що постійно перебуває обстрілами, понад 7500 людей відмовилися від обовʼязкової евакуації та залишилися у своїх домівках Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Андрій Беседін під час інтерв’ю для телеканалу Еспресо, інформує портал "Коментарі".

"На жаль, цивільні громадяни не виїжджають з території Купʼянської громади. Люди нехтують загрозою. На території громади залишається понад 7500 цивільних громадян. Майже всі вони написали письмові відмови від обовʼязкової евакуації.Обовʼязково евакуація з громади діє в нас вже рік. Ми постійно про це говоримо й вмовляємо людей покинути територію громади через постійні обстріли з боку окупантів", – зазначив Беседін під час інтерв’ю для телеканалу Еспресо.

Відповідно до місцевих законодавчих норм, евакуація є обов'язковою, але може бути відкинута на основі особистого вибору кожного. Посадовець зазначив, що наразі створені усі умови для безпечної евакуації. 

"Ми створили всі умови, щоб люди спокійно виїхали з зони бойових дій. Ми відпрацювали весь спектр дій. Також постійно працює телефон гарячої лінії. Люди можуть евакуюватись до Харкова, або поїхати в більш безпечні регіони України. Втім, люди продовжують нехтувати своїм життям та здоровʼям", - додав він.

Влада громади наразі працює над посиленням заходів безпеки, а також надає консультації та допомогу для тих, хто все ж вирішує переїхати до більш безпечних регіонів. Є варіанти розміщення в інших містах, таких як Харків, де біженці можуть отримати необхідну допомогу та підтримку.

Раніше “Коментарі” писали, що у Харківській ОВА закликали уникати місць масового скупчення людей, відпочинкових комплексів тощо, не ігнорувати повітряних тривог. Про це начальник ОВА Олег Синєгубов повідомив у національному телемарафоні, інформує портал "Коментарі".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться