Недоцільні закупівлі: у школі за 10 км від кордону хочуть зробити ремонт за 16 мільйонів

На Харківщині хочуть витратити 16 мільйонів гривень на ремонт у школі за 10 кілометрів від кордону з росією

Відділ освіти, молоді та спорту Золочівської селищної ради оголосив торги на ремонт будівлі Писарівської гімназії очікуваною вартістю 16,13 мільйонів гривень.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо під час моніторингу системи “Prozorro”, інформує портал "Коментарі".

Мова йде про ремонт підвальних приміщень школи, які можуть працювати як укриття.

Варто зазначити, що село Писарівка розташоване за десять кілометрів від українсько-російського кордону. До початку повномасштабного вторгнення в селі мешкало трохи менше 700 людей, загалом у Писарівському старостинському окрузі проживали менше 1500 людей. У Писарівський гімназії навчались 70 дітей.

У той же час 31 травня голова громади Віктор Коваленко повідомив, що через небезпеку з деяких прикордонних населених пунктів Золочівської громади готується примусова евакуація дітей. Зокрема, йшлося про села Олександрівка, Тимофіївка, Відродженівське. Відстань від села Відродженівське до Писарівки – вісім кілометрів. Виникає питання щодо доцільності подібних витрат зараз, адже голова громади Віктор Коваленко не виключає, що російська армія може розпочати наступ на Золочівському напрямку. Про імовірний наступ на Золочівщині минулого тижня говорив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

“У нас інформація така сама, як по Липецькому та Вовчанському напрямках, що цей напрямок ворогом обраний як перспективний для того, щоб задіяти максимальну кількість наших військ у стримуванні на півночі Харківщини”, – сказав Синєгубов.

Початок аукціону запланований на 5 червня, роботи планують провести до кінця року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У поліції охорони Харківщини витратять понад півтора мільйона гривень на двері

Управління поліції охорони Харківської області опублікувало тендер на заміну дверей службових кабінетів в адмінбудівлі за 1 632 288 грн. Про це стало відомо з моніторингу системи публічних закупівель Prozorro, інформує портал "Коментарі". Подати тендерні пропозиції мають до 10 червня 2024 року, а замінити двері планується до 31 грудня 2024 року.

Що саме мають зробити за такі гроші – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться