«Канави з дощечок і паличок» – нардепка перевірила фортифікації на Харківщині

Народна депутатка показала, як виглядають фортифікації на одній з ліній оборони Харківської області

На одному з напрямків фронту Харківської області побувала народна депутат Ірина Геращенко, яка показала, як саме виглядають фортифікаційні споруди, навколо яких так багато обговорень.

"Те, що ми побачили на Харківщині з фортифікаційними спорудами, шокує.

Кучугури "зубів дракона", які вже кришаться, валяються звалені докупи кілька місяців. Й тільки зараз на певних ділянках їх розтягують трактори і починають встановлювати.

Але верх фортифікаційного безумства – це заритий посеред села бетонний ВОП.

На нього пішли мільйони гривень, але ж гроші просто вкопали в землю. Військові вважають  цю халабуду  спланованим шкідництвом і змушені самотужки будувати спостережний обʼєкт поблизу, на високій місцевості.

Ви бачите ці канави з дощечок і паличок? Це видається за траншеї і знаходиться в лінії оборонних рубежів Харкова.

Конкретні запитання: чому після деокупаціі регіону втрачено півтора року і не будувалось нічого або ж гроші заривали в землю? Хто відповідає за інженерні роботи і якість фортифікацій, формував  технічні характеристики?

Скільки на це пішло грошей і хто на цьому нажився? Хто понесе відповідальність?" – написала нардепка. Також вона повідомила, що всю інформацію було передано до Тимчасової слідчої комісії по фортифікаціям.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

ООН готує план реагування на Харківщині: збиратимуть потреби всіх громад

"Досить велика кількість викликів ще зберігається перед регіоном. Звичайно, маємо реагувати на ті щоденні загрози, які у нас є, зокрема маємо готуватися до зимового періоду. Разом з вами повинні сконцентруватися і на підготовці місць компактного проживання, адже тривають евакуаційні заходи", – зазначив Олег Синєгубов.

Як ООН допоможе мешканцям Харківщини пережити зиму – читайте за посиланням.

Читайте також: ДСНС – на фронт: уряд ухвалив скандальну постанову

Уряд прийняв постанову, якою передбачає бронювання, зокрема, працівників ДСНС в обсягах не більше 50 відсотків. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко, опублікувавши повний текст постанови.

Журналісти порталу "Коментарі" спитали в експертів-політологів, як такий процес мобілізації та бронювання може вплинути на ситуацію в країні, зокрема і у Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться