У Харківській області стало більше особливих родин

На Харківщині від початку року створили 9 дитячих будинків сімейного типу та 11 прийомних сімей

Цьогоріч на Харківщині створено 9 дитячих будинків сімейного типу та 11 прийомних сімей, до яких влаштовано 55 дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2022-2023 років в області створили 40 альтернативних форм виховання, до яких влаштували 252 дитини. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА розповіла заступниця начальника служби у справах дітей Харківської обласної військової адміністрації Тетяна Пономаренко, інформує портал "Коментарі".

"Система захисту прав дітей є одним із пріоритетних напрямків державної політики. І в цьому напрямку в Харківській області також розвивається і підтримується основні права, і відбувається реалізація прав дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування. На сьогодні в Харківській області функціонує 134 дитячих будинки сімейного типу та 228 прийомних сімей", - зазначила Тетяна Пономаренко.

Нині на Харківщині зареєстровано 4233 дитини, позбавлені батьківського піклування. Із них 98% влаштовано до сімейних форм виховання.

"Наразі 82 дитини-сироти або дитини, позбавлені батьківського піклування перебувають в будинках дитини, Із них два будинки дитини евакуйовані за межі України, і два будинки дитини евакуйовані були в межах держави", - додала Тетяна Пономаренко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Прифронтова громада на Харківщині купила паркетник за мільйон гривень для доставки гуманітарки та хлібу

Виконавчий комітет Петропавлівської сільської ради Куп’янського району уклав договір із ТОВ “Соллі Плюс” на придбання автівки MitsubishiASX 2.0 CVT за 1,08 млн грн. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”, інформує портал "Коментарі".

Закупівля автівки пройшла без проведення аукціону, у звʼязку із перебуванням виконавчого комітету Петропавлівської сільської ради на території активних бойових дій.

Читайте також: "Канави з дощечок і паличок" – нардепка перевірила фортифікації на Харківщині

На одному з напрямків фронту Харківської області побувала народна депутат Ірина Геращенко, яка показала, як саме виглядають фортифікаційні споруди, навколо яких так багато обговорень.

"Те, що ми побачили на Харківщині з фортифікаційними спорудами, шокує". – прокоментувала вона та повідомила, що всю інформацію було передано до Тимчасової слідчої комісії по фортифікаціям. Фото та подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться