Дітей з Харківщини відправили до Івано-Франківщини

Ще 100 дітей з прифронтових громад Харківщини відправили на відпочинок до Івано-Франківщини

За ініціативи Харківської обласної військової адміністрації та за підтримки благодійної організації "Координаційний гуманітарний центр" школярі Харківщини зможуть відпочити в дитячому таборі в Карпатах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ХОВА.

"100 дітей, віком від 7 до 17 років, 21 день будуть перебувати в дитячому таборі оздоровлення та відпочинку "Радість" на Івано-Франківщині. Зі школярами будуть працювати психологи та педагоги. Також діти відвідають екскурсійні програми та зможуть присвятити час спілкуванню з однолітками в безпечному для життя середовищі", - зауважили в Управлінні у справах молоді та спорту Харківської ОВА.

Також, як зазначила керівниця відділу роботи з ВПО БО "Координаційний гуманітарний центр" Ірина Саніна, серед учасників табору є також діти з багатодітних родин, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти загиблих військовослужбовців, діти учасників бойових дій, діти працівників ДСНС України, медиків, прикордонників.

За словами старшої інспекторки відділення соціального супроводу 4-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України Ольги Погребняк, на відпочинок до дитячого табору направлено 31 дитину із родин прикордонників. Вона зазначила, головне, що діти будуть перебувати у відносній безпеці та зможуть відпочити та відновити психоемоційний стан.

За даними Управління у справах молоді та спорту Харківської ОВА, діти відповідних категорій з прифронтової Харківщини й надалі будуть направлятися для відпочинку в заклади Західної України.

Зазначимо, що завдяки підтримці Фундації Олени Зеленської Харківська ОВА організувала 14-денний відпочинок для 247 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в дитячому оздоровчому таборі "Артек- Буковель". На відпочинок школярі відправились 6 червня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Тривають наші контрударні дії – Зеленський про ситуацію на Харківщині

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що відбувається на фронті та де найскладніша ситуація, про яку йому доповів Головнокомандувач Збройними Силами Сирський.

"Сумщина: наші сили повністю контролюють ситуацію. Продовжується активність російських диверсійних груп. Їх знищують. І будуть знищувати. Що стосується села Рижівка, окупант спробував реалізувати там операцію пропагандистського характеру. Станом на ранок російський прапор у селі знищено, присутності окупанта немає", – зазначив глава держави.

Він повідомив, що на Харківщині тривають наші контрударні дії. "Бачимо, які кроки планує ворог та яку передислокацію проводить. Будемо відповідати", – наголосив президент.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться