Норвегія виділить мільйони коштів на відновлення енергетики: частину отримає Харків

Міжнародна допомога має посилити відновлення енергосистеми України

Вже цього місяця Україна очікує надходження 1,9 млрд євро в межах програми Ukraine Facility. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує портал "Коментарі".

Також  після затвердження Виконавчою радою МВФ четвертого перегляду програми розширеного фінансування очікується виділення ще 2,2 млрд доларів.

Загалом від початку року Україна вже залучила 11,8 млрд доларів зовнішнього фінансування, зазначив прем’єр.

Також за останній тиждень партнери оголосили про підтримку української енергосистеми на більше 1 млрд доларів.

Сполучені Штати спрямовують через USAID 500 млн доларів додаткової енергетичної допомоги та переспрямовують ще 324 млн на відновлення енергетичної інфраструктури.

"Свій внесок в енергетичну стійкість України обсягом в 74 млн доларів зробить Норвегія. Частина цих коштів піде на ремонти об’єктів у Харкові та області", – зазначив Шмигаль.

14,5 млн доларів інвестує в українську енергетику уряд Канади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У харківському університеті попрощалися з викладачем

17 червня 2024 року пішов з життя видатний педагог, засновник Міжнародного центру мовної сертифікації факультету іноземних мов Каразінського університету Семен Леонтійович Немчонок. Про це повідомили на сторінці університету, інформує портал "Коментарі". Про життєвий та професійний шлях викладача – читайте за посиланням.

Читайте також: Мешканець Харківщини отримав повістку та не з’явився до РТЦК: які наслідки

Прокурори довели, що у січні цього року мешканець села Кіндрашівка Куп’янського району, будучи військовозобов’язаним і придатним до військової служби, після одержання повістки без поважних причин не з’явився у визначений час до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для подальшого проходження служби.

Що було чоловіку – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться