Колаборантка з Куп'янська видавала пенсії від РФ, їй загрожує до 15 років позбавлення волі

Колаборантка займалась підготовкою та документів та перевіркою списків пенсіонерів для отримання ними так званої «матеріальної допомоги» від рф

Куп'янська окружна прокуратура Харківської області повідомила про підозру 50-річній жінці, яка під час окупації міста працювала в місцевому відділенні Пенсійного фонду під керівництвом російських загарбників.                                                        

За даними слідства, жінка добровільно погодилася обійняти посаду "головного спеціаліста відділу виплати пенсій" в окупаційному органі. На цій посаді вона займалася оформленням документів та перевіркою списків пенсіонерів, які мали отримувати так звану "матеріальну допомогу" від РФ. Фактично, вона допомагала окупантам реалізовувати їхню політику підкупу місцевого населення та легітимізації своєї влади.

Після звільнення Куп'янська Збройними силами України жінка не втекла разом з окупантами, а залишилася в місті. Правоохоронці провели ретельне розслідування, зібрали необхідні докази та висунули їй підозру за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). За цей злочин їй загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

“Досудове розслідування — Куп’янський РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що 42-річна мешканка Вовчанська підозрюється у співпраці з російськими окупантами під час окупації міста. Вона обіймала посаду у так званій "Военно-гражданской администрации" та відповідала за документообіг. Після звільнення Вовчанська жінка втекла і зараз переховується від правоохоронців.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться