Колаборантка з Вовчанська працювала на окупантів та втекла від правосуддя

Відповідала за документообіг в окупаційній адміністрації — мешканку Вовчанська викрито на колабораціонізмі

42-річна мешканка Вовчанська підозрюється у співпраці з російськими окупантами під час окупації міста. Вона обіймала посаду у так званій "Военно-гражданской администрации" та відповідала за документообіг. Після звільнення Вовчанська жінка втекла і зараз переховується від правоохоронців.

Чугуївська окружна прокуратура Харківської області повідомила про підозру жінці за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). 

picture

За даними слідства, у липні 2022 року підозрювана добровільно влаштувалася на роботу до окупаційної адміністрації, де займалася прийомом громадян, формуванням запитів, реєстрацією документів та іншими завданнями.

Після деокупації Вовчанська колаборантка зникла. Наразі вона переховується від правосуддя, і вирішується питання про оголошення її у розшук.

Раніше “Коментарі” писали, що Ізюмська окружна прокуратура Харківської області повідомила про підозру молодій жінці, яка під час окупації співпрацювала з ворогом. За даними слідства, 21-річна мешканка села Підлиман обійняла посаду в окупаційній адміністрації та активно допомагала загарбникам.

Крім того, Харківська обласна прокуратура викрила та повідомила про підозру двом особам, які займалися шпигунською діяльністю на користь російських спецслужб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться