Які є труднощі з підготовкою до зими у Харкові

Що відбувається з фінансуванням для опалювальної системи міста, повідомив мер

У Харкові цілодобово працюють над тим, щоб під час опалювального сезону всі мешканці міста постійно мали світло, тепло та воду.

Про це міський голова Ігор Терехов повідомив в інтерв’ю інформаційному агентству "УНІАН". За його словами, в Харкові вже змонтували 22 когенераційні установки і 31 блочно-модульну котельню, інформує портал "Коментарі".

"Є певні труднощі з виготовленням цих когенераційних установок (бо це іноземне виробництво), і для цього потрібен певний час. Але ми будемо пришвидшуватися на цьому шляху. Ми працюємо цілодобово, я щодня займаюся цим питанням, адже це неможливо втілити в життя тільки коштом міського бюджету, потрібне багатовекторне фінансування. У нас є вже домовленості щодо цього, проведена певна процедура USAID як нашого стратегічного партнера, а Світовий банк просто подарував нам 47 мільйонів доларів США", - розповів мер.

За словами Ігоря Терехова, основним паливом для Харкова буде газ, а дизель-генератори стануть резервом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

"У Харкові тривога лунає декілька десятків годин" – Терехов розповів про диференціацію

В інтерв’ю інформаційному агентству "УНІАН" міський голова Ігор Терехов наголосив, що для Харкова, в якому повітряна тривога може тривати по кілька десятків годин, диференціація є вкрай важливою, інформує портал "Коментарі".

"Ми пройшли вже більше половини шляху, щоб таку систему розробити. Бувають випадки, коли тривога триває, наприклад, п’ятдесят годин. Так жити неможливо. Адже, по-перше, люди звикають до цього, і вже зовсім не реагують на повітряні тривоги. По-друге, в деяких установах, наприклад, у банках, просто заборонено працювати, коли лунає повітряна тривога. І в цей час люди не можуть користуватися послугами банку. Це потужний тиск на людей", - зазначив Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться