У місті на Харківщині попросили бути тихіше: про що мова

Мотоциклістів та автомобілістів просять відмовитися від «гучних» поїздок

Чугуївська міська рада просить власників усіх занадто гучних транспортних засобів за можливості утриматись від поїздок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію місцевої влади.

Варто утриматись від тривалого запуску двигунів автомобілів, мотоциклів, мопедів, моторолерів, скутерів та інших транспортних засобів, які використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів без шумопоглинача або інші конструктивні особливості, які утворюють надмірний рівень шуму.

"Маємо сподівання на абсолютне порозуміння з боку власників транспортних засобів, нагадуємо батькам про контроль дій підлітків. Це прохання стосується і гучної музики у місцях загального користування, у транспортних засобах, на літніх майданчиках, у закладах ресторанного господарства тощо. Нагадуємо також про абсолютну недопустимість використання будь-яких піротехнічних виробів, феєрверків тощо, що утворюють звуки, схожі на вибухи", – зазначили у міськраді Чугуєва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Чи будуть штрафувати харків’ян за генератори

У зв’язку з поширенням інформації щодо застосування штрафів для користувачів генераторів за перевищення рівня шуму під час їх експлуатації Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області інформує, що Міністерство охорони здоров’я України підготувало та розмістило на своєму офіційному сайті відповідні роз’яснення.

МОЗ пояснює, що під час ліквідації аварійних та надзвичайних ситуацій санітарні норми щодо перевищення рівня шуму не застосовуються.

Додатково МОЗ України надає пропозиції щодо зниження рівнів шуму та вібрації від генераторів. Найпростіший спосіб – встановити генератор на відстані шести метрів від житлових будинків та спальних приміщень, оточити його шумозахисними й акустичними екранами, обладнати спеціальним кожухом з внутрішньою шумоізоляцією та відведенням вихлопних газів, вони знижують шум двигуна в місці виходу вихлопних газів із корпусу, використовувати спеціальні амортизатори або ізоляційні матеріали для поглинання вібрацій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться