У Харківській області може налагодитися ситуація з водопостачанням – рішення Уряду

Водопостачання має покращитися до кінця 2025 року

Уряд схвалив Програму комплексного водозабезпечення територій, які постраждали від війни. Про це повідомив Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль, інформує портал "Коментарі".

Ідеться про дев’ять областей: Дніпропетровську, Кіровоградську, Донецьку, Запорізьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Харківську та Херсонську.

Програма передбачає спорудження систем водозабезпечення, реконструкцію і капітальний ремонт гідротехнічних споруд, розчищення русел річок, будівництво артезіанських свердловин.

"За результатами її реалізації вже протягом року Миколаївщина має бути забезпечена водою. А до кінця 2025 року доступ до води отримають ще 2 млн українців у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській і Харківській областях", – зазначив прем’єр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові та області попередили про природне явище через спеку

21-25 серпня на території Харківської області зберігатиметься жарка, місцями спекотна погода без істотних опадів. Внаслідок таких погодних умов на р. Сіверському Дінці та його притоках очікується повільний спад рівнів води на 5-10 см за п’ять діб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Подробиці – за посиланням.

Читайте також: У частині Харкова не буде газу: що сталося

22 серпня 2024 року фахівці Харківської міської філії "Газмережі" проведуть роботи на газових мережах в Холодногірському районі міста. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію газової компанії. У зв’язку з цим тимчасово буде припинено газопостачання деяким споживачам.

Споживачів просять бути обачними та перекрити крани перед газовими приладами. Підключення житлових будинків до системи газопостачання буде виконано після закінчення робіт та надання доступу в усі помешкання для обстеження внутрішньобудинкової системи газопостачання відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться