Мер Харкова повідомив, як відзначатимуть День міста

Міський голова зазначив, що через небезпеку масштабне свято неможливе

У Харкові в День міста 23 серпня масових святкових заходів не проводитиметься з огляду на безпекову ситуацію у місті. Про це в етері національного телемарафону повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

Ми не будемо масштабно відзначати, бо є ступінь небезпеки для містян. Тому ми будемо проводити тільки офіційні заходи 23 серпня – це день міста Харкова, День державного прапора і День визволення від нацистських загарбників міста Харкова, тому будемо відзначати, але дуже стисло

Він також зауважив, що у місті останні тижні більш-менш спокійно, але у Харківській області постійно йдуть бої, лунають обстріли і чутно ці обстріли, які відбуваються поряд з містом Харковом.

Дуже часто лунають повітряні тривоги, при чому вони тривають дуже довго. Людям це доставляє незручностей, бо під час повітряних тривог не працюють банківські установи, різні державні установи. Тому ми сьогодні працюємо над тим, щоб запрацювала система диференціації тривог, для того, щоб люди чітко розуміли, що коли лунає така повітряна тривога, то ціль іде на Харків і потрібно бути обережними і спускатися в укриття

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові перебувають 50 тисяч учнів: навчатимуться за партами далеко не всі

У новому навчальному році 5 тисяч учнів харківських шкіл навчатимуться у змішаному форматі. Як повідомив Ігор Терехов, для того, щоб діти могли отримувати знання в безпечних умовах, у Харкові збудували підземну школу.

Крім того, завершуються роботи з обладнання навчальних класів на ще одній станції метрополітену (вже шостій).

"Буде комбінована система навчання, і нею користуватимуться 5 тисяч дітей. Зараз у Харкові перебувають 50 тисяч школярів, і наявних потужностей, звісно, не вистачає. Зараз триває будівництво ще трьох підземних шкіл. До 1 вересня ми не завершимо всі роботи, але з другої чверті діти вже зможуть навчатися в цих закладах", - розповів Ігор Терехов. Будівництво підземних шкіл, яке триває у трьох районах Харкова, проводиться за кошти міського бюджету.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться