У Харкові відновлюють пам’ятку архітектури, яку пошкодили ворожі снаряди

Це житловий будинок, який постраждав від «прильотів» по Харкову

На пр. Незалежності ремонтують памʼятку архітектури – житловий будинок, який зазнав пошкоджень через збройну агресію рф. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили в Департаменті з благоустрою, відбудови та реконструкції, в будинку виконали демонтаж внутрішніх перекриттів на першому та другому поверхах, а також міжкімнатних перегородок у квартирах. Крім того, будівельники встановили металеві конструкції для подальшого відновлення перекриття.

У планах - монтажні роботи та усунення аварійності.

"Також проєктом передбачається відновлення металевої покрівлі над першим під’їздом, горищного перекриття. У під’їзді планується відновлення пошкодженого сходового маршу, встановлення нових плит-перекриттів, міжкімнатних перегородок і міжквартирних стін. Фахівці проведуть ремонти вентиляційного каналу, внутрішніх інженерних мереж і фасаду. Крім того, заплановано облаштування зовнішнього водостоку та оздоблення балконів", - розповів директор департаменту Костянтин Лиска.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Мешканців Харківщини, які отримали компенсацію "єВідновлення", будуть перевіряти

Мешканцям громад, які отримали грошову компенсацію для ремонту пошкодженого будинку або квартири у межах державної програми "єВідновлення", після закінчення відновлювальних робіт необхідно надати відповідне інформаційне повідомлення у застосунку Дія або через ЦНАП, а також відзвітувати про витрачені кошти за цільовим призначенням. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка.

Повідомлення необхідно подати не пізніше ніж через 12 місяців після дати нарахування коштів для компенсацій категорії А та 18 місяців для компенсацій категорії Б.

Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться