Що зі станцією метро «Пушкінською» та коли перейменують усі топоніми у Харкові: коментар мера

Коли перейменують станцію метро «Пушкінська» у Харкові

Усі топоніми, назви яких пов’язані з країною-агресором та її союзниками, планують перейменувати в місті Харкові впродовж кількох місяців. Про це сьогодні, 30 січня, в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

Він нагадав, що на останній сесії міськради було перейменовано 65 топонімів. Серед них - і колишня вул. Пушкінська, яка тепер носить ім'я Григорія Сковороди.

"Це викликало позитивну реакцію у мешканців Харкова. Нам слід перейменувати ще багато топонімів. І ми зробимо це протягом 3-4 місяців. Це дуже скрупульозна робота, яка проводиться щодня", - наголосив Ігор Терехов.

Також він зазначив, що перейменування топонімів відбувається в Харкові з вивченням громадської думки. Зокрема, на сайті міськради регулярно проводяться відповідні опитування.

Також міський голова Харкова Терехов спростував чутки, що станцію метро "Пушкінська" перейменували. 30 січня у соцмережах поширили фото маршруту поїзда Салтівською лінією, де замість "Пушкінської" — "Григорія Сковороди". Він назвав це фото фейковим.

"Станцію метро перейменують, але це важливе рішення, тому ми будемо говорити з громадськістю. Є декілька варіантів", — сказав Терехов у коментарі Суспільне Харків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові про небезпеку оповіщатимуть по-іншому: подробиці

Депутати Харківської міської ради підтримали ініціативу мера Терехова і ухвалили рішення про створення диференційованої системи оповіщення про повітряну тривогу. Про це Ігор Терехов повідомив у своєму телеграм-каналі, інформують "Коментарі. Харків".

"Тож вже з цього року сирена вмикатиметься тільки у випадку небезпеки безпосередньо для міста, а не для всієї області. Це не лише полегшить роботу всім службам, а й дозволить набагато ефективніше працювати нашому бізнесу", – зазначив міський голова. Проєкт буде втілений в рамках створення єдиного муніципального ситуаційного центру, технічне оснащення якого профінансують міжнародні партнери.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться