Здавати житло з правом викупу у Харкові: Терехов виступив з ініціативою

Мер Харкова хоче створити конкуренцію забудовникам та ріелторам в місті

Міський голова Ігор Терехов зустрівся з експертами Житлової ініціативи для Східної Європи, що реалізується під патронатом Європейської економічної комісії ООН. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Під час переговорів обговорювалися деталі розробки Концепції муніципального житла для міста. Проєкт реалізовуватиметься за фінансової підтримки Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Як зазначив мер, внаслідок обстрілів понад 150 тис. городян втратили житло, тому сьогодні є потреба не лише у відновленні пошкоджених будинків, а й у будівництві житла. За його словами, це сприятиме поверненню харків'ян до міста.

"Ми б хотіли взяти за досвід післявоєнне відновлення Німеччини, коли саме місто є замовником будівництва житла і потім може здавати це житло в довгострокову оренду з правом викупу для городян. Це було б набагато дешевше для людей, ніж купувати квартири за ринковими цінами у комерційних забудовників, що важливо з огляду на кількість постраждалих від російської агресії зараз", - повідомив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові про небезпеку оповіщатимуть по-іншому: подробиці

Депутати Харківської міської ради підтримали ініціативу мера Терехова і ухвалили рішення про створення диференційованої системи оповіщення про повітряну тривогу. Про це Ігор Терехов повідомив у своєму телеграм-каналі, інформують "Коментарі. Харків".

"Тож вже з цього року сирена вмикатиметься тільки у випадку небезпеки безпосередньо для міста, а не для всієї області. Це не лише полегшить роботу всім службам, а й дозволить набагато ефективніше працювати нашому бізнесу", – зазначив міський голова. Проєкт буде втілений в рамках створення єдиного муніципального ситуаційного центру, технічне оснащення якого профінансують міжнародні партнери.

Що робиться на Куп’янському напрямку: інформація станом на ранок

За даними Генштабу, минулої доби авіаційних ударів зазнали: Великий Бурлук, Хатнє, Петропавлівка, Піщане, Берестове Харківської області.

На Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області. Обстріляв з артилерії та мінометів близько 40 населених пунктів, серед них Гур’їв Козачок, Огірцеве Харківської області.

На Куп’янському напрямку окупанти сім разів штурмували позиції наших військ. Чи є успіхи у ворога – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться