У Харківській області заохочується мобілізація: подробиці

Мобілізовані у громадах на Харківщині можуть отримувати одноразову грошову допомогу

Ще одна громада ухвалила рішення про надання грошової допомоги мешканцям у разі виявлення бажання вступити до лав Збройних Сил України чи інших підрозділів, які воюють. Так, у Первомайській міській територіальній громаді будуть виплачувати по 20 тисяч гривень мобілізованим.

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Первомайського міського голови Миколи Бакшеєва.

Він зазначив, що для підтримки та матеріального забезпечення мобілізованих з 1 січня цього року громадян – мешканців та ВПО Первомайської міської територіальної громади, передбачена одноразова грошова  допомога в розмірі 20 тисяч гривень на 1 особу.

Це затверджено у Програмі "Підтримки Сил територіальної оборони Збройних Сил України, Збройних Сил України, Служби безпеки України, Національної Гвардії України, Національної поліції України та інших підрозділів Міністерства внутрішніх справ України, добровольчого формування міської територіальної громади на 2024-2025 роки та на період дії воєнного стану" № 971-50/8 від 25.01.2024 р.

Для отримання такої допомоги необхідно звернутись особисто для написання заяви на отримання такої допомоги:

- в Перший відділ Лозівського РТЦК та СП в Харківській області,

- в Міську раду, 1 поверх, кабінет № 3, або в соцзахист.

До заяви також необхідно додати:

- копію паспорта ;

- копію витягу з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання заявника (якщо заявник має ID-пacпopт);

- копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника (крім фізичних осіб. які через релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган i мають про це відмітку в паспорті);

- копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (у разі наявності);

- реквізити поточного рахунку заявника у банківській установі.

Нагадаємо, раніше у Богодухівській та Балаклійській громадах повідомляли про виплати призовникам у розмірі 50 тисяч гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться