У Харківській області перевірили тендери в одній з громад: що виявили

Які тендери провели на Харківщині та як пояснили необхідність закупівлі

У Харківській ОВА підбили підсумки діяльності робочої групи "Прозорість і підзвітність" у Чугуївському районі, пишуть "Коментарі. Харків".

На засідання обласної робочої групи “Прозорість і підзвітність” під керівництвом заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова обговорили головні питання закупівель.  

Євген Іванов наголосив, що проводиться моніторинг усіх закупівель, тендерних процедур на території області.

Щодо безпосередньо закупівель, то на засіданні обговорили проведення публічних закупівель Департаментом ЖКГ та ПЕК. У 2023 році було проведено 51 публічну закупівлю шляхом відкритих торгів, повідомив в.о. директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА Едуард Яровой. Загальна сума – понад 370 мільйонів гривень. Зокрема, закупили 38 одиниць техніки для 15 комунальних підприємств, провели закупівлі з електромонтажних робіт, з реконструкції водоводу і капітального ремонту мереж водопостачання, водовідведення та опалення нежитлової будівлі. Також придбали пересувну котельню та трансформатори.

Учасники робочої групи розглянули доцільність реалізації проєкту щодо капітального ремонту нежитлового приміщення для облаштування пункту обігріву в Малій Данилівці. Зокрема, начальник Малоданилівської селищної ради Олександр Гололобов доповів, що у планах у цих цокольних приміщеннях обладнати територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Начальник Старосалтівської СВА Антон Палєй обґрунтував демонтаж аварійної будівлі одного з корпусів Старосалтівської школи. Внаслідок збройної агресії він не підлягає ремонту. Після демонтажу планується облаштувати на місці цього корпусу протирадіаційне укриття, яке вже нині проєктується за гроші Європейського інвестиційного банку.

Також голова БО “Координаційний гуманітарний центр” Євген Коляда розповів, що вже запустили чат-бот "Прозорість" для волонтерської спільноти, куди організації можуть звернутися у разі виявлення можливих корупційних проявів посадових осіб та органів влади Харківської області на тему розподілу і витрачання коштів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові оголосили тендер на проведення ремонту будинку, пошкодженого обстрілами ще на початку повномасштабної війни. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться