У Харкові думають, як зробити безпечнішим проведення ЛГБТ+ маршу

Організатори хочуть змінити формат, аби подбати про безпеку

У Харкові в вересні планують провести ЛГБТ+ марш. Декілька військових вже висловили свою думку з цього приводу. Зокрема, Максим Жорін та Костянтин Немічев, які запевнили, що Харків, який постійно знаходиться під обстрілами – не краще місце для проведення будь-яких масових заходів.

Організатори ХарківПрайд запевнили, переговори з поліцією та міською радою щодо безпечних умов проведення маршу тривають.

Про це сказала співорганізаторка Прайду Станіслава Петлиця у коментарі для Ґвара Медіа.

За її словами, команда організаторів усвідомлює відповідальність, яку вони на себе беруть під час проведення маршу за права ЛГБТ+ спільноти.

"Так, ми не можемо гарантувати повну безпеку з огляду на загальну безпекову ситуацію у місті. Проте ми на постійному звʼязку з поліцією. Ми вже розробили формат проведення, однак про нього повідомимо згодом. Єдине, скажу, він не буде таким самим, як ми організовували до повномасштабної війни", — сказала Станіслава Петлиця.

Вона також підкреслила, для того, аби убезпечити учасників події від "агресивних дій людей, які мають відмінні погляди", вони також створять спеціальні Google-форми для участі в заходах.

"Ми будемо допускати до подій лише тих людей, які попередньо заповнять ці форми та підтвердять свою зацікавленість. За результатами їх відповідей, створена комісія відбере учасників подій та ми надішлемо їм адреси проведення заходів", — підтвердила співорганізаторка ХарківПрайду.

Нагадаємо, що раніше організатори ХарківПрайду анонсували, що з 7 вересня по 15 вересня 2024 року у міському просторі Харкова вшосте відбудеться ХарківПрайд — це ЛГБТК+ подія, на якій представники відстоюють свої права, а також збиратимуть кошти на ЗСУ. Про це повідомили організатори ХарківПрайду у соцмережах, інформує портал "Коментарі".

Гасло цьогорічного ХарківПрайду "Разом до рівності та перемоги", яке вже лунало на КиївПрайді 2024 та закордонних прайдах.

Одночасно з подіями ХарківПрайд триватиме збір, усі кошти від якого будуть передані до благодійного фонду на комплектуючі для дронів для БпАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової та Mavic 3T для ССО на кордоні Сумщини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться