На Харківщині збільшили розмір грошової допомоги: подробиці

У міській раді також збільшили перелік отримувачів допомоги

Депутати Зміївської міської ради внесли зміни до порядку надання одноразової адресної грошової допомоги громадянам, які зареєстровані на території громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Зміївської міської ради. 

Як зазначила начальник управління соціального захисту населення Світлана Повідерна, зміни стосуються розміру матеріальної допомоги та категорій громадян, які можуть її отримати:

  • з 5 тисяч до 25 тисяч грн збільшена сума одноразової грошової допомоги за пошкоджені пожежею житлові приміщення;

  • з 10 тисяч до 25 тисяч грн збільшена сума одноразової грошової допомоги за пошкоджене майно внаслідок російської агресії.

“Крім того, перелік осіб, які мають отримати цю допомогу, поповнили спадкоємці, які прийняли спадщину, або зареєстровані у житловому приміщенні особи (у разі, якщо житло не приватизоване), орендарі та фактично проживаючі особи”, - повідомили у міській раді.

Також орендарів та фактично проживаючих осіб внесли до переліку осіб, які можуть претендувати на отримання матеріальної допомоги на придбання твердого палива.

Матеріальну допомогу у розмірі 10 тисяч грн також тепер можуть отримати члени сімей захисників чи захисниць, які перебувають у полоні чи вважаються зниклими безвісти. До цього таку допомогу надавали родинам загиблих.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителі Харківської області можуть отримати компенсації за знищений приватний будинок.

Як отримати грошову допомогу, читайте детальніше за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться