Власники знищеного житла вже купують нову нерухомість: подробиці

Жителі яких районів подали найбільше заявок на отримання компенсації

У Харківській області власники зруйнованої житлової нерухомості отримують сертифікати на придбання нового житла. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

В області за програмою “єВідновлення” 27 власників зруйнованого житла придбали нову квартиру чи будинок. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов уточнив, що у 24 громадах регіону комісії сформували 746 сертифікатів про надання компенсацій за знищене майно. Загальна сума виплат постраждалим мешканцям - 1,06 млрд грн.

“На сьогодні 27 заявників, які отримали сертифікати, придбали житло – 23 квартири та 4 приватні будинки. Загальна вартість нерухомості складає понад 43 мільйони гривень, з них житловими сертифікатами сплачено 41,6 мільйона”, - уточнив Олег Синєгубов.

За його словами, програма “єВідновлення” є одним із пріоритетних напрямків роботи влади області. Також він наголосив на необхідності пришвидшити темпи винесення рішень по кожній заяві.

У Харківській ОВА розповіли, що від початку реалізації програми жителі Харківщини подали 27 652 заяви про отримання компенсації на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заявок отримали від жителів Ізюмського, Харківського районів, а також Київського району міста Харків.

“Понад 14 тисяч заявників вже отримали компенсацію за пошкоджене житло на загальну суму 1,34 млрд грн. Ще для 421 заявника призначили виплати на 41,7 млн грн”, - йдеться у повідомленні Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі" повідомляли, скільки коштів отримали власники пошкодженого та зруйнованого житла у Харкові. 

А тим часом в Харківській області продовжують відновлювати житлові об'єкти. Детальніше про ситуацію в регіоні читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться