У Харківській області відкрили важливі центри: хто може звертатися (ФОТО)

У центрах створені всі умови для комфортного перебування

У Харківському та Богодухівському районах почали працювати денні Центри допомоги постраждалим від домашнього насильства. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступниця начальника ХОВА Олена Логвинова зазначила, що у селищі Докучаєвському Роганської громади постраждалі від сімейного насильства можуть отримати консультацію психолога та послугу соціального супроводу. 

Центр у Черемушному на Богодухівщині, за її словами, може вмістити до 8 людей. Тут є кімнати для відпочинку, в тому числі для мам із дітьми, кухня, ванна, санвузол, а також кабінет психолога. За необхідності для відвідувачів створена можливість попрацювати – облаштовані робочі місця з доступом в інтернет. 

Всього в області працюють 24 спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства, обумовленого гендерною ознакою, з яких 10 – утворені за підтримки UNFPA у 2023 році.

За словами представника UNPFA в Україні Массімо Діани, у планах фонду направити зусилля в напрямку репродуктивного здоров'я та забезпечувати жителів населених пунктів області мобільними клініками.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харківській області соціальних працівників забезпечили транспортом. Соціальній службі у Печенізькій громаді передали триколісні велосипеди. Яку допомогу надають соціальні працівники у громаді та чому наявність транспорту дуже важлива, читайте за посиланням.

Також у Харківській області працює соціальне таксі. Як скористатися послугою, читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться