У Харківській області перевіряють проживання ВПО: кому скасують виплати

Після проведення перевірок компенсацію за проживання переселенців скасовують

У Харківській області тривають перевірки фактів проживання внутрішньо переміщених осіб. Якщо ВПО фактично за адресою не проживають, то власник житла втратить право на отримання компенсації.  Про результати рейду в Зміївській громаді повідомляють “Коментарі”.

“Працівники управління соціального захисту населення Зміївської міської ради перевірили 118 домоволодінь у м. Змієві, власники яких отримують щомісячну грошову компенсацію за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб. На період перевірки у 77 випадках були підтверджені факти проживання ВПО, у 41 – не підтверджені”, - розповіли у міській раді.

Власників цих домогосподарств разом із ВПО відповідно запросили на комісію, що відбулася 16 лютого. На засіданні комісії 37 власників домоволодінь пояснили причини відсутності ВПО під час перевірки та надали всі необхідні документи.

Чотири власники житла на комісію не з'явилися, через що, ймовірніше за все, їх позбавлять компенсаційних виплат.

У міській раді нагадали, що подібні перевірки у Зміївській громаді здійснюються регулярно.

“Нагадаємо, що головною вимогою програми “Прихисток” є постійне та фактичне проживання осіб зі статусом ВПО у приймаючої сторони. Станом на 01.01.2024 на обліку в управлінні перебувало 1341 власників житлових приміщень, які розмістили 4278 осіб”, - розповіли у міській раді.

Мешканцям громади, які безоплатно надали житло переселенцям, держава за програмою "Прихисток" в неопалювальний період компенсує по 450 гривень у місяць за одного переселенця і по 900 гривень — в опалювальний період.

Раніше “Коментарі” повідомляли, як отримати компенсацію за проживання ВПО в Харкові. До того ж у 2024 році змінилися правила нарахування виплат. Про все детальніше читайте за посиланням

Нагадаємо, що в Україні перевіряють місця тимчасового проживання внутрішніх переселенців. Контролюють наявність доступу переселенців до необхідних послуг та першочергової допомоги. Детальніше про умови проживання переселенців, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться