Харків’янам відповіли, чого не можна робити, вживаючи певні ліки

Кожне третє запитання від харків’ян – про антидепресанти

У Харківському обласному центрі служби крові відповіли на найпоширеніше запитання харків’ян, які виявляють бажання стати донором, – чи можна здати кров, вживаючи антидепресанти. Відповідь установи – ні, не можна.

В медичній установі зазначають, що до початку повномасштабного вторгнення там майже не отримували питань про антидепресанти. Тепер же – майже кожен третій про них питає.

У центрі служби крові наголошують, що згідно з наказом МОЗ, як і при вживанні інших препаратів, має пройти два тижні з моменту закінчення курсу прийому ліків.

"Тобто Ви повністю перестаєте пити препарат і через 14 днів приходите до нашого м’якенького донорського крісла рятувати українські життя.

Зрозуміло, що наш Директ висвітлив проблему не вживання ліків, а ментального здоровʼя українців", – написали у медустанові.

Там зазначили, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, українці найбільше у світі страждають від депресії у 2022 році. Загалом 15 млн громадян, за оцінкою МОЗ, потребують психологічної підтримки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

В університетах Харкова попрощалися з працівниками

У Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна повідомили про смерть одраз двох працівників за два дні. З життя пішли доцент кафедри, а також заступник начальника відділу кадрів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ХНУ.

Також про смерть викладача повідомили у Харківському національному медичному університеті.

Подробиці – за посиланням.

Читайте також: Що у Харкові буде з боргами за комунальні послуги – коментар мера

У Харкові не будуть відключати комунальні послуги тим, хто заборгував за їх оплату. Про це Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив в ефірі національного телемарафону, інформує портал "Коментарі".

Проте він зазначив, що борг все ж таки зберігатиметься, але відключати від послуг харків’ян не будуть. "Триває війна, і ми чудово розуміємо, що в багатьох сьогодні скрутне фінансове становище. Деякі люди не в змозі зараз оплачувати комунальні послуги", - наголосив мер.

Ухилянти з Харківщини можуть бути покусані вовками (ВІДЕО)

Держприкордонслужба України повідомила про диких тварин на одній з ділянок кордону нашої держави, інформує портал "Коментарі".

"Біля кордону з Молдовою, на Одещині,  прикордонники за допомогою технічних засобів зафіксували рух вовків. Зазвичай хижаки пересуваються не поодинці, а зграями. Закликаємо уникати незаконних мандрівок і не наражатися на небезпеку", – наголосили прикордонники.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться