У Харкові об’єднають два виші: рішення уряду

Українську інженерно-педагогічну академію приєднають до ХНУ імені В. Н. Каразіна

До Каразінського університету приєднають Українську інженерно-педагогічну академію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Урядового порталу.

13 лютого Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження "Про реорганізацію Української інженерно-педагогічної академії" (УІПА). Це означає, що академію невдовзі приєднають до Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна (ХНУ).

"Ця академія — один з осередків педагогічної підготовки майстрів виробничого навчання для закладів професійно-технічної освіти, розвиток яких є серед пріоритетів Міністерства освіти і науки. Проте брак ресурсів не дає УІПА змоги розвивати цей напрям повноцінно, штовхаючи до впровадження непрофільних спеціальностей і розмиття місії академії. Приєднання до ХНУ дасть можливість академії в новому статусі сфокусуватися саме на якісній підготовці педагогів для професійної (професійно-технічної) освіти", – повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

Зазначається, що таке рішення ухвалено в контексті модернізації мережі ЗВО, що є важливим завданням Стратегії розвитку вищої освіти в Україні.

"Надалі це сприятиме створенню потужних університетів, які зможуть задовольняти потреби регіонального ринку праці та створювати більше можливостей здобуття якісної вищої освіти, розвивати важливі для держави напрями підготовки фахівців", – йдеться в повідомленні.

Раніше "Коментарі" повідомляли:

Національний юридичний університеті імені Ярослава Мудрого пропонує перейменувати станціюметро "Пушкінська", біля якої розташована будівля університету, на честь Ярослава Мудрого. Про це колектив університету написав на офіційній сторінці закладу, інформують "Коментарі. Харків".

Так, після масованого обстрілу Харкова 23 січня Харківська міська рада за ініціативою мера Терехова перейменувала вулицю Пушкінську на вулицю Григорія Сковороди. Слідом за цим мер Харкова повідомив про наступний крок – перейменування станції метро "Пушкінська".

"Наразі в соціальних мережах триває активне обговорення цього питання. Пропозицій — десятки, від нейтральної "Європейської" до цілком конкретних назв на честь розташованих поблизу університетів.

Колектив Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого хоче висловити свої міркування з цього питання. Щодо пропозиції назвати станцію "Політехнічна" або "Політех" на честь Національного технічного університету, що знаходиться неподалік – вважаємо таку назву не зовсім доречною. Бо на такій самій відстані чи навіть ближче до входів у метро ніж НТУ "ХПІ" знаходяться юридичний, гуманітарний, автодорожний, фармацевтичний університети, академія цивільного захисту і один з корпусів інституту мистецтв. Крім того, декілька наукових інститутів", – висловилися у колишній юракадемії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться