Стало відомо, які зміни запровадили в Харківській області

Як організовують навчання в Харківській області

У Харківській області через бойові дії, тимчасову окупацію та безпеку ситуація з освітою складна. Однак центральна та регіональна влада з допомогою міжнародних благодійників намагається створити умови для навчання. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Найвищим пріоритетом, за словами заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської, є благополуччя дітей і влаштованість педагогів.

Чиновниця повідомила, що станом на лютий 2024 року в області працює 1612 закладів освіти, з них:

  • 709 – дошкільних,

  • 698 – загальної середньої освіти,

  • 101 – позашкільної,

  • 30 – професійно-технічної,

  • 43 – фахової передвищої,

  • 30 – вищої,

  • 1 – заклад післядипломної вищої освіти.

“Однією з ознак ефективної роботи наших педпрацівників є результати національного мультипредметного тесту – 245 учасників Харківщини отримали максимальні бали”, – наголосила Віта Ковальська.   

За її словами, у співпраці з ЮНІСЕФ на Харківщині вдалося створити мережу з 33 освітніх центрів, які наразі охоплюють навчанням понад 850 дітей. Цьогоріч до мережі долучиться ще 7 громад. Крім цього триває розвиток молодіжних центрів та STEM-лабораторій для школярів. 

На базі Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості працює “Дитячий мультифункціональний центр”. У Центрі всі сервіси та проєкти ЮНІСЕФ зібрані в одній локації. Аналогічний центр діє у місті Богодухів.

За період воєнного стану від міжнародних партнерів для учнів та викладачів Харківщина отримала понад 23 тисячі ноутбуків, планшетів або хромбуків. У 2023 році з різних джерел фінансування придбали 20 шкільних автобусів. 

У ХОВА зазначили, що завершені роботи з облаштування захисних споруд у 46 закладах загальної середньої освіти Харківщини.

Раніше “Коментарі” повідомляли про масштабування програми допомоги у Харківській області. Що планують створити в деяких громадах регіону, читайте за посиланням

Читайте також про масштабування проєктів забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться