Страшні цифри за два роки війни на Харківщині

Поліція Харківської області дала статистику російських злочинів, які відомі слідчим

Велика частина кримінальних проваджень, зареєстрованих в ЄРДР, складають злочини, пов’язані з військовою агресією російської федерації.

З початку повномасштабного вторгнення на території Харківщині в результаті збройної агресії росії загинули 2419 цивільних громадян, з яких 87 дітей. Таку страшну статистику повідомили у Поліції Харківської області, інформує портал "Коментарі".

Минулого року загинули 660 осіб, з яких 5 дітей.

Майже за два місяці 2024 року внаслідок ворожих обстрілів загинули вже 56 громадян, серед яких 7 дітей.

За два роки війни були поранені 3516 цивільних, з яких у 2023 році поранення отримали 687 громадян.

У 2024 році вже 236 цивільних громадян отримали поранення внаслідок російських обстрілів.

З 24 лютого 2022 року слідчі розпочали 1936 кримінальних проваджень про безвісне зникнення за особливих обставин 2211 цивільних осіб, з яких:

1261 - чоловіки,

683 - жінки,

267 - діти.

Станом на 23 лютого 2024 року слідчими підрозділами ГУНП в Харківській області проводиться досудове розслідування у 483 кримінальних провадженнях про безвісне зникнення за особливих обставин 566 цивільних осіб, з яких:

343 – чоловіки,

135 – жінки,

88 - діти.    

З початку повномасштабного вторгнення органами досудового розслідування та дізнання ГУНП в Харківській області розпочато 16 855 кримінальних проваджень щодо злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом, у тому числі: 

16614 - за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу  України,

213 - за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)

23 - за ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

"Ми зробимо все, щоб кожен російський вбивця, ґвалтівник, мародер був покараний. Ми помстимося за наших загиблих рідних і друзів, ми помстимося за наші зруйновані села і міста", – наголосили у поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Мешканців громади на Харківщині закликали перебувати вдома та зібрати "тривожний чемодан"

Очільник Дергачівської громади зазначив, що російські терористи застосовують ракетні удари по мирному населенню, нерідко прив’язуючи це до знакових для себе дат і подій. Саме такою датою є 24 лютого.

"На жаль, наша прикордонна громада є дуже зручним регіоном для російських провокацій, оскільки через Дергачівщину рівно два роки тому ворог розпочав наступ на Харків. Тому закликаю вас утриматись від відвідувань громадських місць, зокрема магазинів, торгових центрів, аптек, закладів громадського харчування, адміністративних і соціальних установ. З метою профілактики рекомендую зарядити пристрої автономного живлення на випадок потенційного блекауту та зібрати речі першої необхідності на випадок можливих заходів з евакуації", – закликав Вячеслав Задоренко.

"Прошу сприймати цю інформацію виключно як застереження, оскільки на нашому напрямку не фіксується концентрація сил ворога, якої було б достатньо для повторного наступу", – зауважив очільник Дергачівської громади.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться