Мешканців громади на Харківщині закликали перебувати вдома та зібрати «тривожний чемодан»

Мешканців громади закликали дотримуватися усіх заходів безпеки

У зв’язку з наближенням другої річниці повномасштабного вторгнення рф на територію України начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко звернувся до мешканців громади та закликав усіх дотримуватися максимальних заходів безпеки, інформує портал "Коментарі".

Очільник Дергачівської громади зазначив, що російські терористи застосовують ракетні удари по мирному населенню, нерідко прив’язуючи це до знакових для себе дат і подій. Саме такою датою є 24 лютого.

"На жаль, наша прикордонна громада є дуже зручним регіоном для російських провокацій, оскільки через Дергачівщину рівно два роки тому ворог розпочав наступ на Харків.

Тому закликаю вас утриматись від відвідувань громадських місць, зокрема магазинів, торгових центрів, аптек, закладів громадського харчування, адміністративних і соціальних установ. З метою профілактики рекомендую зарядити пристрої автономного живлення на випадок потенційного блекауту та зібрати речі першої необхідності на випадок можливих заходів з евакуації", – закликав Вячеслав Задоренко.

Зазначається, що Дергачівський гуманітарний центр, а також адміністративні органи громади не працюватимуть 24 лютого.

"Прошу сприймати цю інформацію виключно як застереження, оскільки на нашому напрямку не фіксується концентрація сил ворога, якої було б достатньо для повторного наступу", – зауважив очільник Дергачівської громади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Харків’янин не прибув до ТЦК та написав відмову від призову: що було далі

Прокурори довели, що у липні 2023 року чоловік отримав повістку для прибуття до Київського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки м. Харкова. Надалі він пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби, та отримав повістку для відправлення до військової частини.

Проте харківʼянин не прибув до Київського районного ТЦК та СП і надав письмову заяву про відмову від призову на військову службу у звʼязку із мобілізацією.  Що було далі – за посиланням.

Читайте також: У Харківській області заохочується мобілізація: подробиці

Ще одна громада ухвалила рішення про надання грошової допомоги мешканцям у разі виявлення бажання вступити до лав Збройних Сил України чи інших підрозділів, які воюють. Так, у Первомайській міській територіальній громаді будуть виплачувати по 20 тисяч гривень мобілізованим. Як отримати – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться