Володимир Зеленський присвоїв почесне звання харків'янам

Хто отримав високі звання та нагороди

Президент України Володимир Зеленський присвоїв двом харківʼянам почесне звання “Герой України”. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

“Вітаю Олександра Настенка, командира групи ударних дронів спецпідрозділу CODE 9.2 92-ї ОШБр із присвоєнням почесного звання “Герой України” й врученням ордену “Золота Зірка”!”, - повідомив Олег Синєгубов. 

Він розповів, що капітан “Флінт” – доброволець. Відразу ж після повномасштабного вторгнення росії, попри успішний бізнес і 4 дітей у родині, долучився до 92-ї бригади й став на захист рідного Харкова. Не менше двох тисяч окупантів минулого року ліквідували бійці саме цього спецпідрозділу.

Також, за словами Олег Синєгубова, Президент відзначив молодшого лейтенанта Олега “Малиша” Фадєєнка – йому посмертно присвоєно звання “Герой України” й орден “Золота Зірка”. Спортсмен та один з лідерів місцевої Центурії з перших днів повномасштабного вторгнення воював у складі спецпідрозділу Kraken, а пізніше у лавах 3-ї окремої штурмової бригади

“Слава Україні та всім її захисникам. Вічна пам'ять полеглим”, - зазначив Олег Синєгубов.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у неділю ввечері жителі Харкова чули вибухи. Харківський міський голова Ігор Терехов повідомляв, що ворог завдає ударів.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що близько 23:00 окупанти завдали два ракетні удари із ЗРК С-300 по смт Пісочин. Під обстріл потрапили два цивільні ангари з зерном. Пошкоджена техніка підприємства: трактори та грузові автомобілі. Потерпілих не зафіксовано.

Детальніше про наслідки обстрілів читайте за посиланням




Джерело: https://t.me/synegubov/8549
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться